علائم برفک نوک سینه و روش درمان آن | بلاگ

علائم برفک نوک سینه و روش درمان آن

ساخت وبلاگ
علائم برفک نوک سینه و روش درمان آن

برفک نوک سینه یکی از مشکلات بارز برای زنان است. و باید سریع درمان شود تا مشکلات بعدی سراغ بانوان نیاید در ادامه با علائم و روش پیشگیری از آن آشنا خواهید شد

برفک نوک سینه ها چه علائمی دارد؟

برفک یکی از عفونتهای قارچی شایعی است که در دهان نوزاد و نوک سینه مادر پدیدار می شود. محیط گرم مرطوب و شیرین دهان نوزاد در زمانیکه شیر می خورد محل مناسبی برای رشد برفک است. برفک نوک سینه ها در دوران شیردی مادران بیماری شایعی است که می تواند منجر به درد و بیماری دهان کودکان نیز شود.عفونت سینه مادران علایم مختلفی داشته و باعث ایجاد زخم می شود.

برفک چیست
برفک چیست؟
تعریف برفک کمی سخت به نظر می رسد. آنچه که به صورت عام می توان گفت این است که برفک نوعی قارچ یا عفونت قارچی است که انواع مختلفی دارد. شایع ترین نوع برفک، برفک دهان است که در دهان کودکان، سالمندان و افرادی که سیستم ایمنی بدن آن ها دچار مشکل است به وجود می آید. برفک نوک سینه نیز از جمله بیماری های برفکی است که در زنان شایع است.

برفک نوک سینه
برفک نوک سینه
همانطور که بیان شد برفک نوعی بیماری قارچی است و بیماری های قارچی در محیط های گرم و مرطوب رشد بیشتری از خود نشان می دهند. به همین علت است که دهان نوزاد در زمانی که مشغول خوردن شیر است زمان و مکان مناسبی برای رشد برفک است. حتی در برخی مواقع ممکن است عفونت قارچی موجود در نوک سینه وارد شیر مادر شده و از این طریق به بدن نوزاد منتقل گردد. یک کانال بین نوک سینه و شیری که در درون سینه ذخیره شده است وجود دارد که برفک نوک سینه می تواند از طریق این کانال وارد مخزن شیر سینه شده و آن را آلوده کند. بهتر است در صورتی که مادر به هر نحوی به وجود برفک در دهان کودک و یا وجود برفک نوک سینه شک کرد، سریعا به پزشک مراجعه کند.

علت معمول به وجود آمدن برفک سینه، مصرف آنتی بیوتیک های شیمیایی است. این نوع آنتی بیوتیک ها که عموما برای برطرف کردن عفونت های سینه مادر تجویز می شوند، به صورت مشخص باعث به وجود آمدن برفک در نوک سینه مادر می شوند. بعضی از اوقات عفونت برفکی ممکن است که وارد شیر مادر شود. بین نوک سینه و شیر داخل سینه کانالی وجود دارد که ممکن است عفونی شده و باعث شود تا در هنگام شیردهی احساس درد ایجاد شود. چنانچه متوجه وجود برفک در دهان نوزاد و نوک سینه خود شده اید هرچه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه فرمایید.

برفک نوک پستان معمولاً به دنبال درمان عفونت سینه و سایر عفونت ها با آنتی بیوتیک به وجود می آید. این عفونت پوست نوک پستان را زخم کرده و خارش ایجاد می کند و نوک پستان کمی کم رنگ تر می شود. گاهی اوقات شیرخوار هم مبتلا به برفک دهان است که در این حالت هم مادر و هم شیرخوار باید درمان شوند

قارچی برای همه انسان ها
یکی از قارچ هایی که در بدن انسان ها وجود دارد، قارچ کاندیدا آلبیکانس (Candida Albicans) است. این قارچ به صورت نورمال در بدن همه انسان ها به میزان مشخصی وجود دارد و هیچ گونه مشکلی برای بدن انسان ایجاد نمی کند. وجود این قارچ نه تنها در بدن مشکلی ایجاد نمی کند بلکه در مواقعی برای بدن انسان مفید است؛ اما فعالیت بیش از اندازه این قارچ بدن را دچار اختلال می کند. این فعالیت بیش از حد معمول که بر اثر بیماری و یا مصرف دارو شکل می گیرد، باعث به وجود آمدن بیماری برفک دهان یا برفک نوک سینه می شود. همچنین این اتفاق ممکن است در آلت تناسلی بانوان ایجاد شده و قارچ به صورت واژینال فعالیت گسترده خود را انجام دهد.

علائم برفک سینه
نوک پستان ها به طور غیر طبیعی قرمز و حساس و پوست آن ظریف و براق خواهد شد.
پستانها در هنگام شیردادن دردناک هستند و حتی در زمانی که نوزاد، شیر نمی خورد، نیز نوک پستان مادر دردناک است.
ممکن است دردهای عمیقی در پستان ها احساس شود.

برفک دهان و رابط آن با برفک نوک سینه
یکی از مشکلاتی که برای کودک و مادر به وجود می آید این است که مادر مبتلا به برفک نوک پستان شده باشد و کودک نیز از برفک دهان رنج ببرد. در چنین شرایطی درمان مادر و کودک به صورت همزمان کمی پیچیده به نظر می رسد. برفک دهان نوعی بیماری است که تمامی افراد ممکن است به آن مبتلا شوند اما در کودکان و سالمندان با درصد بیشتری اتفاق می افتد.

علائم برفک سینه
برفک نوک سینه قابل درمان است؟
برخی مادران آن را به صورت احساس سوزش و تیر کشیدن توصیف می کنند. مدت درمان مادر 14 روز و با محلول یا کرم نیستاتین است که روزی 4 بار بعد از شیر دادن روی نوک و هاله پستان مالیده می شود. مادر باید قبل از شیر دادن پستان خود را شسته و خشک نماید. درمان شیرخوار نیز 14 روز و فقط با محلول نیستاتین می باشد که روزی 4 بار و هر بار 15 قطره از محلول را باید به آرامی در سطح داخلی دهان شیرخوار یعنی داخل گونه ها، لثه ها و روی زبان مالید.

بهترین زمان بلافاصله بعد از تغذیه است که اثر آن تا نوبت بعدی تغذیه باقی می ماند. درمان مادر و کودک باید تواماً ادامه یابد. سینه بند خود را روزانه عوض کنید و با آب داغ و صابون بشویید. در صورت استفاده از گول زنک و سرشیشه، استفاده از آنها را متوقف کنید و یا روزانه 20 دقیقه بجوشانید و بطور هفتگی آن ها را تعویض نمایید.

منبع: نمناک و setare.com/ س.ت

مجله خبری مگ...
ما را در سایت مجله خبری مگ دنبال می کنید

نویسنده : بازدید : 266 تاريخ : شنبه 30 دی 1396 ساعت: 1:15