شایع ترین مشکلات دوران بارداری کدامند؟ | بلاگ

شایع ترین مشکلات دوران بارداری کدامند؟

ساخت وبلاگ
شایع ترین مشکلات دوران بارداری کدامند؟

وضعیت بدن زنان در زمان بارداری تغییرات زیادی می کند اما بعضی تغییرات جزو شایع ترین مشکلات دوران بارداری در مادران حامله محسوب می شوند

مشکلات دوران بارداری

مشکلات شایع دوران بارداری در زنان باردار

بارداری یکی از بزرگترین چالش ها برای کل سیستم بدن است. با شروع بارداری تغییرات جدی در تمام اندام های بدن آغاز می شود. هورمون ها، سیستم گردش خون، فعالیت قلب، مغز، کلیه ها، کبد و به طور کلی تمام بدن تحت تاثیر بارداری قرار می گیرد. البته بدیهی است که خیلی از این تغییرات باعث ناراحتی مادر می شوند و کیفیت زندگی را گاهی به طور جدی تحت تاثیر قرار می دهند.

یبوست دوران بارداری
یبوست یکی از شایع ترین مشکلات دوران بارداری است که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می شود. اما راهکارهایی وجود دارد که با کمک آنها می توان مشکل یبوست را کم کرد.

استرس دوران بارداری و تاثیر آن بر نوزاد
کاهش استرس مادر در دوران بارداری غیر مستقیم بر بهبود تکامل نوزاد تاثیر دارد تمرین تنفس عمیق در کاهش استرس دوران بارداری و راحتی زایمان نوزاد تاثیر زیادی دارد

فشار خون بارداری
در اینجا می خواهیم به شایع ترین مشکلات دوران بارداری بپردازیم تا در صورت مواجهه با آنها، بدون دست پاچگی به فکر چاره باشیم.

برای مثال لازم است غذاهای پرفیبر را انتخاب کنید، پیاده روی کنید و فعالیت بدنی داشته باشید. روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید و نکته مهم آنکه با توجه به اینکه پزشک در دوران بارداری مکمل آهن و مولتی ویتامین را تجویز می کند، از پزشک خود بخواهید قرص آهنی را به شما معرفی کند که کمتر شما را دچار مشکلات گوارشی و یبوست کند.

برای کاهش گرفتگی عضلات در دوران بارداری لازم است روزانه 30 دقیقه نرمش ها و کشش های خانگی را انجام دهید، مخصوصا نرمش هایی که عضلات دست و پا را به کار بگیرند.
فشار خون بالای دوران بارداری یکی دیگر از عوارض شایع بارداری است. این فشار خون معمولا از هفته بیستم بارداری آغاز می شود و تا پایان بارداری ادامه دارد

فواید آب نارگیل در دوران بارداری زنان
فواید آب نارگیل تازه برای زنان حامله در دوران بارداری زیاد است. خواص نارگیل برای زنان باردار چیست؟ چه خاصیت دارویی نارگیل برای زمان بارداری دارد؟

تکرر ادرار در بارداری
تکرر ادرار مشکل دیگری است که معمولا در شروع بارداری ایجاد می شود. در برخی موارد این تکرر ادرار در تمام دوران بارداری با فرد باقی می ماند. البته ناگفته نماند که در ماه های آخر بارداری، این مشکل به دلیل بزرگ شدن جنین و فشار آوردن رحم روی مثانه ایجاد می شود.

در صورتی که این تکرر ادرار در شما شدید و آزاردهنده شد، بد نیست مصرف مایعات در ساعات آخر شب کم کنید، مخصوصا نوشیدنی های کافئین دار.

کرامپ های دوران بارداری
منظور از کرامپ همان گرفتگی ناگهانی عضلات است که بیشتر در شب اتفاق می افتد. دلیل واقعی این مشکل هنوز مشخص نیست، اما نظرهای متفاوتی برای گرفتگی و کرامپ دوران بارداری وجود دارد.

تهوع بارداری یا بیماری صبحگاهی چیست؟
تهوع بارداری به ویژه در صبحگاه یکی از علایم اولیه بارداری است. این حالت ناخوشایند ویار نام دارد، تهوع صبحگاهی در اغلب خانم های باردار مشاهده می شود

تغییرات پوست و مو در دوران بارداری
تغییرات هورمونی در دوران بارداری باعث تغییر رنگ پوست و معمولا تیرگی آن در برخی قسمت های بدن می شود. در برخی از خانم ها خطوط تیره ای در نواحی شکم ایجاد می شود. این تغییرات بعد از تولد نوزاد و به مرور از بین می رود.

حساسیت پوست در این دوران به قدری بالاست که اگر شما در مواجهه با نور خورشید باشید و یا حمام آفتاب بگیرید به راحتی می سوزید. پس استفاده از کرم های ضد آفتاب در این دوران را هرگز فراموش نکنید.

عوارض دوران بارداری
مسمومیت بارداری مشکل جدی است که گاهی اوقات در هفته های پایانی بارداری اتفاق می افتد.
رشد موها در دوران بارداری افزایش پیدا می کند. در بسیاری از موارد حتی خانم هایی که قبل از بارداری موهای کم پشتی داشته اند، در بارداری دارای موهای پرپشتی خواهند شد. این رشد موها کاملا به دلیل تغییرات هورمونی است و با پایان بارداری و تولد نوزاد پایان می پذیرد.

با تولد نوزاد و برگشت هورمون ها به حالت قبلی، ریزش موها آغاز می شود و این چیزی است که مادر را شدیدا نگران می کند. اما جای نگرانی ندارد. ریزش مویی که هم اکنون دارید غیر طبیعی نیست. تنها شما را به وضعیت قبل از بارداری برمی گرداند.

علت تلخی دهان در سه ماه اول بارداری
یکی از علت های تلخی مزه دهان بزرگ تر شدن جوانه های چشایی روی سطح زبان در دوران بارداری است برای کاهش مزه بد فلز در دهان می توانید مواد غذایی اسیدی مانند آب مرکبات، لیموناد و خوراکی های سرکه ای را امتحان کنید.

افسردگی
اگرچه تغییرات هورمونی نقش مهمی در این افسردگی دارند، اما حمایت روانی خانواده و مخصوصا همسر می تواند راه حل واقعی این بیماری باشد.
احساس ناراحتی، غم و اندوه از دیگر عوارض شایع در دوران بارداری است. این افسردگی معمولا تا ماه های اول شیردهی هم با مادر باقی می ماند.
در این شرایط خانم باردار احساس غم و اندوه شدید ، حساسیت و تحریک پذیری ، تغییرات اشتها و حتی افکار خطرناکی مثل صدمه زدن به خود یا کودک را تجربه می کند.

کم خونی در بارداری
ضرورت مصرف غذاهای غنی از آهن، اسید فولیک و دیگر ویتامین ها و مواد مغذی بر هیچکس پوشیده نیست. مصرف قرص آهن هم مبارزه با کم خونی را راحت تر کرده است. اما باز هم کم خونی می تواند یکی از خطرناک ترین شرایط بارداری باشد. علائمی مانند احساس خستگی و ضعف، رنگ پریدگی، غش کردن و نیز تنگی نفس از شایع ترین علائم کم خونی در دوران بارداری هستند.

نابارور کیست؟ و روش درمان ناباروری
ناباروری در انسان می تواند منشأ پدری مانند واریکوسل و آزواسپرمی داشته باشد یا منشأ مادری مانند سندرم ترنر، آژنزی تخمدان، سندرم آشرمن. بررسی غده تیروئید در ابتدای درمان ناباروری ضروری و با اهمیت است

دیابت بارداری
دیابت بارداری یکی دیگر از عوارض شایع و البته خطرناک در دوران بارداری است. درست است که دیابت بارداری در مادران دارای سابقه ابتلا به دیابت شایع تر است، اما می تواند مادران بدون سابقه را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

بعضی از مشکلات در دوران بارداری شایع تر هستند و بعضی بیماری ها هم هستند که فقط برای زنان باردار اتفاق می افتد. دیابت که دیگر بیماری کشنده ای برای افراد عادی به شمار نمی رود، اما در زنان باردار می تواند موجب به دنیا آوردن نوزاد بسیار ریز شود.

بر خلاف سایر اختلالات نامبرده، دیابت بارداری معمولا علامت قابل توجهی ندارد. در برخی موارد تشنگی شدید، گرسنگی و خستگی می تواند مادر را به فکر بیندازد تا علائم را به پزشک خود بگوید. اما قطعی ترین راه تشخیص دیابت، آزمایش قند خون است.

جدا شدن زودرس جفت
خونریزی بیش از حد یکی از مشکلات جدی زایمان است که معمولاً بخاطر قطع ناگهانی جفت اتفاق می افتد. برای نجات جان مادر و بچه نیاز به عمل سزارین فوری خواهد بود. جدا شدن زودرس جفت یکی از خطرناک ترین مشکلات بارداری است. در این شرایط جفت زودتر از موعد، از دیواره رحم جدا می شود و این به آن معناست که دیگر اکسیژن به جنین نمی رسد.

تست تورچ قبل از باردار شدن زنان چیست؟
چرا پیش از باردار شدن خانوم ها باید تست تورچ داده شود؟ علت آزمایش torch قبل از بارداری چیست؟

خونریزی واژینال، گرفتگی و درد شکم و انقباضات رحمی شایع ترین علامت های این مشکل هستند.

اگر این جداشدن جزئی باشد، چند روز استراحت و عدم تحرک بدنی، وضعیت را بهبود می بخشد. اما در موارد شدید (مواردی که بیش از 50 درصد جفت جدا شده باشد)، بستری شدن در بیمارستان و به دنیاآوردن هرچه سریع تر نوزاد تنها راه حل خواهد بود.

فشار خون بالا در دوران بارداری
فشار خون بالای دوران بارداری یکی دیگر از عوارض شایع بارداری است. این فشار خون معمولا از هفته بیستم بارداری آغاز می شود و تا پایان بارداری ادامه دارد. در این شرایط پزشک، فشار خون مادر را به طور دقیق اندازه گیری می کند تا این فشار خون به وضعیت پره اکلامپسی منجر نشود.

پره اکلامپسی
پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری مشکلی است که معمولا بعد از هفته بیستم بارداری شروع می شود. این بیماری به افزایش فشار خون و مشکلاتی در کلیه ها و سایر اندام های بدن منجر خواهد شد.

از جمله مهم ترین علامت های پره آکلامپسی می توان به افزایش فشار خون، ورم دست ها و صورت، دفع مقدار زیادی پروتئین از ادرار، درد معده، تاری دید، سرگیجه و سردرد اشاره کرد.

تذکر
اگرچه اکثر مشکلات نامبرده در بالا، کاملا بی اختیار ایجاد می شوند، اما فراموش نکنید انجام آزمایشات قبل از بارداری و همچنین کنترل دقیق بارداری توسط پزشک متخصص، قادر خواهد بود این خطرات را به حداقل ممکن کاهش دهد.

فکر کردن به مشکلاتی که ممکن است در طول زایمان اتفاق بیفتد چندان کار درستی نیست اما داشتن اطلاعات کافی در این زمینه به شما نشان خواهد داد که این مشکلات بسیار نادر بوده، اغلب برطرف می شوند و جنبه ای از زایمان هستند که بعنوان والدین باید از آنها مطلع باشید

در صورت مواجهه با هر یک از این مشکلات، ضمن مراجعه به پزشک متخصص خود فراموش نکنید عدم پیروی دقیق از دستورات پزشک، هم برای مادر و هم برای کودک جدا خطرناک خواهد بود.

برگرفته از تبیان

مجله خبری مگ...
ما را در سایت مجله خبری مگ دنبال می کنید

نویسنده : بازدید : 260 تاريخ : يکشنبه 22 بهمن 1396 ساعت: 5:41